2023-12-12 10:52Nyheter

Maria Brolin invald i 17-nätverket

Maria Brolin, medgrundare Svea Vind Offshore, har blivit invald i 17-nätverket. Maria Brolin, medgrundare Svea Vind Offshore, har blivit invald i 17-nätverket.

Maria Brolin, medgrundare till Svea Vind Offshore och eldsjäl för att bygga hållbart samhälle, har valts in som medlem i 17-nätverket. Nätverket samlar några av Sveriges främsta entreprenörer i bolag som omsätter minst 50 MSEK. Syftet är att de bästa förmågorna, de mest kunniga och drivna, ska kunna bygga bolag, oavsett kön.  Grundidén är att ge fler förebilder i näringslivet genom att synliggöra kvinnor som byggt upp och driver framgångsrika bolag.

Maria Brolin har genom decennier arbetat dedikerat för att bidra till ett hållbart samhälle. Hon har undervisat i juridik på olika högskolor/universitet och har gedigen politisk erfarenhet från sin tid i Sveriges riksdag och kommunstyrelse.

Efter hennes arbete på statliga myndigheter, privata bolag och som juridiskt ombud på advokatbyrå har Maria landat i att bygga upp Svea Vind Offshore med fokus på att öka tempot i omställningen och att säkra tillgång till förnybar el till svensk industri och hela samhället - så att fossil energi kan fasas ut.

- Jag är hedrad och glad över att få delta i detta kraftfulla sammanhang och ser fram emot att lära känna de andra entreprenörer i nätverket, säger Maria.

Läs mer om 17 nätverket här: https://17natverket.se/


Om Svea Vind Offshore

Vi bidrar med vindkraft och vätgas i omställningen till ett hållbart Sverige. Svea Vind Offshores ambition är att bidra till att göra Sverige hållbart – kanske det första fossilfria landet i världen. Ett grönt Sverige har potential att visa vägen till en klimatneutral värld samtidigt som vi utvecklar nya grenar av näringslivet.


Kontaktpersoner

Emmy Tollin
Kommunikationsansvarig
Emmy Tollin