2024-03-13 05:00Pressmeddelande

Svea Vind Offshore rekryterar Jonas Weinz och öppnar kontor i Luleå

Svea Vind Offshore fortsätter att utveckla verksamheten i Norrbotten och öppnar kontor i Luleå. På bild Jonas Weinz, nyanställd projektledare. Foto: Svea Vind OffshoreSvea Vind Offshore fortsätter att utveckla verksamheten i Norrbotten och öppnar kontor i Luleå. På bild Jonas Weinz, nyanställd projektledare. Foto: Svea Vind Offshore

Svea Vind Offshore fortsätter satsningen i Norrbotten genom att rekrytera Jonas Weinz och öppnar kontor i Luleå. Jonas långa erfarenhet inom förnybar energi och tillståndsprocesser för nät- och vindkraft stärker teamet som utvecklar den havsbaserade vindparken Bores Krona i syfte att bidra till industrins gröna omställning.  

Det känns otroligt roligt och spännande att bli projektledare för Svea Vind Offshore! Jag vill fortsätta bidra till samhällsutvecklingen i Norrbotten, därför känns det inspirerande att börja på Svea Vind Offshore – ett snabbfotat och ambitiöst företag där jag kan göra stor skillnad, säger Jonas Weinz, nytillträdd i rollen som projektledare på Svea Vind Offshore.   

I samband med rekryteringen öppnar Svea Vind Offshore kontor i Luleå. Helena Nordholm, projektchef uttrycker sin glädje över att teamet växer: 

Vi är mycket glada att välkomna Jonas till vårt team! Lokal närvaro är viktigt för oss och det känns mycket positivt att öppna kontor i Luleå. Norrbotten är en förebild för omställningen i Sverige och vi vill bidra med förnybar el och vätgas i den gröna omställning som pågår här, säger Helena Nordholm, projektchef på Svea Vind Offshore.  

 
Om Jonas Weinz
Jonas har sina rötter i Tornedalen och är född och uppvuxen i Kangos i Pajala kommun. Främsta fritidsintressen är att vara med familjen i Norrbottens skärgård, i skogen och på fjället. Hemma finns frun Anja, dottern Märta 14 år, sonen Arvid 18 år och sist men inte minst - familjens älskade hund Axxa.  

Jonas har sin utbildningsbakgrund på Umeå Universitet med inriktning på biologi i sötvattensmiljö. Han har 20 års erfarenhet som tillståndsspecialist på Vattenfall i Norrbotten, där han bland annat fokuserat på nätkoncessioner och tillståndsprocesser för vindkraft. Dessutom har Jonas haft rollen som projektledare för genomförandet av regionnät.   

Mer information

 


Om Svea Vind Offshore

Vi bidrar med vindkraft och vätgas i omställningen till ett hållbart Sverige. Svea Vind Offshores ambition är att bidra till att göra Sverige hållbart – kanske det första fossilfria landet i världen. Ett grönt Sverige har potential att visa vägen till en klimatneutral värld samtidigt som vi utvecklar nya grenar av näringslivet.


Kontaktpersoner

Emmy Tollin
Kommunikationsansvarig
Emmy Tollin